+36 30 981 2142 zenshotokankarate@gmail.com
Partics Roland Hunor

MIÉRT JÓ A

HARCMŰVÉSZET?

A harcművészet sokkal több, mint sport… életforma, amely átszövi a hétköznapokat, a gondolkodásunkat, cselekedeteinket.

Testi és lelki nevelés

A test és a lélek összhangba kerül, az életkori sajátosságoknak megfelelően.

Tisztelet

Az igazi harcos tiszteli ellenfeleit.

Különleges értékrend

Rend, rendszer, szabályok, következetesség, fegyelem, kitartás...

Az elmúlt másfél évtizedben a Word Karate Federation legfőbb törekvése az volt, hogy a karate bekerüljön az olimpiai játékok programjába. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2016-ban jóváhagyta a kezdeményezést, így a karate történetében először ott lesz a Tokiói olimpián. A Magyar Karate Szakszövetség állami segítséggel regionális központot hozott létre Zalaegerszegen. A regionális központ működtetésével, sportszakmai és sportlétesítmény fejlesztési feladatok ellátásával Takács Ferencet a TORIKI Egyesület vezetőjét bízta meg. 2020. február 14-én három zalai sportegyesület – köztük a Zen Shotokan Karate Egyesület – közreműködésével megalakult a Zalai Sportkarate Akadémia. Az akadémiát azzal a céllal hívtuk életre, hogy a szakmai hátteret és a versenyeztetéshez szükséges infrastruktúrát magasabb szintre emeljük. Közös erővel elindítottunk egy olyan programot, ami a karate sportág népszerűsítése és az utánpótlás nevelés mellett lehetőséget nyújt a vidéki tehetséges versenyzők magas színvonalú képzésére. Célunk a nagy létszámú bázis megteremtése mellett minél több korosztályos válogatott versenyző kinevelése, akik az élvonalban szerepelhetnek.

Egyesületünket 2007-ben alapítottam Balatonszentgyörgy Shotokan Karate Egyesület néven. Ma már keszthelyi székhellyel Zen Shotokan Karate Egyesületként tevékenykedünk.

Az átütő sikert 2012-ben értük el, amikor a WUKF (World Union of Karate-Do Federations) világbajnokságon a dobogó harmadik helyére állhattunk. Több alkalommal nyertük el a “legeredményesebb sportoló” címet is.

2012 óta az S.K.I. Hungary (Shotokan Karate-Do International Hungary) hivatalos tagjaként működünk.

Célunk, hogy olyan nevelést és sportszakmai tudást biztosítsunk a gyermekek és fiatalok számára, ami pozitív hatással van személyes fejlődésükre. Ennek érdekében jómagam és edzőtársaim is folyamatosan képezik, fejlesztik magukat. Amikor csak lehetőségünk van rá, országos és nemzetközi hírű szaktekintélyektől tanulunk.

Valljuk, hogy a küzdősportok a mai világban különleges képességekkel ruházzák fel gyakorlójukat.

A karate és a többi harcművészet (egyesületünkben a karate kiegészítésére judo és BJJ alapok) által a test és a lélek összhangba kerül. Kiemelten figyelünk arra, hogy tanítványaink az életkori sajátosságaiknak megfelelő gyakorlatokat végezzék. Mindemellett egy olyan különleges értékrendet közvetítünk számukra, amely a jelen korból sajnos már széleskörűen kezd kikopni. Olyan címszavakkal jellemezhető, mint a rend, rendszer, szabálykövetés, következetesség, fegyelem, kitartás, felelősség, és még sorolhatnánk.